Skip to content

De Prinses Julianaschool is een school die letterlijk en figuurlijk middenin de wijk staat. Veel van de leerlingen wonen op loopafstand van de school. Zo is de school een plek waar wijkbewoners uit allerlei culturen elkaar ontmoeten.

De Prinses Julianaschool is een christelijke school met plaats voor andere culturen en godsdiensten. Iedere dag wordt er begonnen met een dagopening waarbij thema’s als geloof, normen, waarden, jouw plaats in de maatschappij en de omgang worden besproken op een manier die dichtbij het kind staat.
De vijf kernwaarden waarvan uit het team van de Prinses Julianaschool werkt zijn:

 • Plezier in leren:

  wij geloven dat als een kind plezier heeft in leren er het meest geleerd wordt. Dit komt terug in samenwerken, bewegend leren en het gebruik maken van foto’s, video’s en concreet materiaal. (bij ‘samenwerken’ een doorverwijzing naar pagina coöperatieve werkvormen)

 •  Samen Gezond Groeien:

  een kind dat gezond is, zit beter in zijn vel. Daarom zijn wij een Lekker Fit school. (bij ‘Lekker fit’ een doorverwijzing naar die pagina).

 • De gouden driehoek:

  om een kind goed te kunnen begeleiden vinden wij een goede relatie met ouders van cruciaal belang. Daarom noemen wij de verhouding kind-ouders-school de gouden driehoek. (bij ‘ouders’ een doorverwijzing naar pagina ouderbetrokkenheid)

 • Basis, groei en ontwikkeling:

  op de Prinses Julianaschool zorgen we ervoor dat ieder kind wordt uitgedaagd op zijn/haar eigen niveau. Hierdoor leert iedereen de basis en kan ieder kind zich ontwikkelen in zijn/haar kwaliteiten. (bij ‘eigen niveau’ een doorverwijzing naar pagina onderwijs)

 • Veilig en Vertrouwd:

  een kind kan alleen leren als het zich veilig en vertrouwd voelt. Wij zetten in op de relatie met kinderen, op duidelijke afspraken en op vertrouwde gezichten voor de klas. Waar nodig bieden wij de zorg die kinderen nodig hebben. (bij ’zorg’ een doorverwijzing naar pagina kwaliteitszorg)

Back To Top